Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Gospodarska vozila   |   Kartelni dogovori
880 milijonov kazni za Scanio
Evropska urad za varstvo konkurence je oglobil proizvajalca tovornih vozil Scania z 880 milijoni evrov zaradi kartelnega dogovarjanja s konkurenco, ki je že dobila kazni.
Marko Hanželič
27. september 2017 | 11:55:03

Skupno so namreč pri Evropski komisiji pred tem že napisali za 2,9 milijarde dolarjev kazni, ki si jo bodo razdelili pri MAN-u, Mercedes-Benzu, DAF-u, Volvu in Ivecu, Scania pa je bila del kartela kar 14 let. Proizvajalci gospodarskih vozil so se potiho dogovarjali o cenah posameznih tipov gospodarskih vozil in skupaj pripravili cenovno strategijo na področju novih tehnologij, kar je seveda v nasprotju z načeli prostega trga.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
Spet VW, torej
27.9.2017 13:27:35
rovokopac
Mene ne skrbijo kazni. Bolj me skrbi, kam bo ta denar šel. To bo večji kriminal, kot pa osnovni problem. Da bi sen na EU spomnili na lastnike preplačanih tovornjakov, se seveda ni za bat. In seveda naprej naročnikov prevozov, ki so morali več plačat za prevoze.
27.9.2017 21:52:28

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija