Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Gospodarska vozila   |   Premiera: Tesla Semi
Več kot 800 km z enim polnjenjem
Ameriški električni avtomobilski gigant se podaja tudi na področje gospodarskih vozil. V svoji ponudbo bodo čez dve leti imeli prvi popolnoma električni tovornjak.
Peter Pirkovič Tesla
17. november 2017 | 9:43:53

Tesla Semi bo bolj kot zunanjo obliko, ki je brez dvoma futuristična in z aerodinamičnega stališča nosi manjši koeficient zračnega upora kot klasični tovornjaki, kupce od leta 2019 dalje prepričevala z dejstvom, da ob polni nosilnosti (36 ton) tovornjak na avtocesti pri hitrosti 96 km/h zmore prevoziti 800 km enim polnjenjem baterij. Slednji bo imel vgrajen štiri pogonske elektro enote, brez menjalnika ali diferenciala, za omenjeni pogon pa bodo garantirali več kot milijon in pol prevoženih kilometrov brez okvar. 

Notranjost bo prilagojena po meri voznika, nizko postavljen sedež, volan in dva večja zaslona na dotik, dodatno pa bo v kabini tudi zložljiv pomožni sedež. Seveda, bo Tesla Semi primerno serijsko opremljena tudi s sistemom za samostojno vožnjo, zraven pa spadajo še varnostni sistemi kot so samodejno zaviranje v sili, opozorilo za nenamerno menjavanje voznega pasu in opozorilo za možnost naleta. 

Pri Tesli bodo po vsem lastnikom zagotavljali nizke operativne stroške. Temu primerno bodo po svetu postavljali hitre polnilnice za tovornjake (za 650 km vožnje bodo baterije napolnili v 30 min), s posebno aplikacijo na telefonu bodo lastniki lahko preverjali diagnostiko tovornjaka, prevožene kilometre, lokacijo in kup drugih podatkov. Cena za zdaj še ni znana, je pa Elon Musk napovedal proizvodnjo za leto 2019.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
Se mi samo zdi ali mesto za sovoznika ni predvideno, oz. je za voznikom?
17.11.2017 10:00:32

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija