Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Gospodarska vozila   |   Saj ni res...
Nikola toži Teslo za 2 milijardi
Priimek srbskega genija že dolga leta krasi električne avtomobile, podjetje z njegovim imenom pa zdaj toži Teslo zaradi kršitve patentov.
Artur Švarc
3. maj 2018 | 7:00:24

Tesla je pred pol leta predstavil svoj električni tovornjak, ki bo sposoben prevažati 36 ton tovora, hkrati pa so v torek v Arizoni kasirali tožbo od konkurenčnega podjetja Nikola Motors. Ti trdijo, da so pri Tesli svoj Semi kopirali po njihovem električnem tovornjaku, ki je bil predstavljen 2016.

Če smo realni, gre še za en ameriški primer služenja s sodišči. Nikola Motors sicer trdi, da so za njihov model One dobili že 7000 prednaročil, vendar do zdaj nismo na cesti videli še nobenega primerka. Pri Nikoli so povedali, da so pri Tesli kopirali njihov dizajn in s tem povzročili zmedo pri kupcih in investitorjih. Prav tako naj bi lani poslali dopis Musku, v katerem so zahtevali pojasnilo, kako so narejeni nekateri deli.

Nikola naj bi prve tovornjake izdelal 2021, vendar tovarna zanje še ne stoji, očitno pa ni niti kapitala.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
orthodox
smrduhi itak ne znajo druga kot samo krast pol so pa oni tisti ki so najbol ta pametni
3.5.2018 20:56:49

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija