Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novi Actros bo delno avtonomen
Nova generacija Mercedesove admiralske ladje med gospodarskimi vozili bo omogočala delno samostojno vožnjo.
Artur Švarc
22. november 2018 | 7:57:00

Koncern iz Stuttgarta bo najnovejšo generacijo Actrosa na trge po Evropi in svetu poslal v začetku pomladi, poleg novih pogonskih agregatov in menjalnikov pa bo najpomembnejša novost možnost polavtonomne vožnje, ki jo bo omogočal sistem Active Drive Assist. 

Sistem deluje na podlagi množice tipal in kamer, ki skrbijo za ustrezno oddaljenost od spredaj vozečega vozila, kakor tudi za ustrezno umeščenost v sredino voznega pasu in deluje v celotnem hitrostnem razponu. Novost je tudi sistem Active Brake Assist 5, ki zmore prepoznati in primerno zavreti, kadar se na poti znajdejo ovire, pri čemer je njegovo delovanje razdeljeno na tri stopnje. Še posebej koristno je, da sistem posebej opozarja na ovire in nevarnost na desni, za voznika torej manj vidni strani vozila.

Najbolj opazna novost pri novem Actrosu je seveda odsotnost vzvratnih ogledal, ki jih nadomeščajo kamere (t.i. MirrorCams), njihova slika pa se prenaša na 15-palčna zaslona na obeh a-stebričkih. Pri Mercedesu so prepričani, da bo novost zaradi svoje uporabnosti dobro sprejeta med tovornjakarji, ne gre pa prezreti niti blagodejnega vpliva na aerodinamiko vozila.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija