Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Gospodarska vozila   |   Nemčija
Po 14 dneh umaknili električni avtobus
Dva tedna je trajala poskusna doba dragega električnega avtobusa v Trieru na francosko – nemški meji.
Artur Švarc
17. januar 2019 | 10:08:00

Še pred dnevi je električni avtobus vozil na svoji liniji številka 5 do predmestja Triera.

»Umaknili smo ga iz mreže zaradi varnostnih razlogov,« je za TV povedal vodja mestnega prometa, Michael Schroeder. Da je vse skupaj končano že po dveh tednih, je kriv problemček z baterijo in softverom. Zdaj so na vrsti inženirji pri Sileu, ki je izdelal avtobus. 560 tisoč evrov vreden električni član mestnega prometa že en teden stoji v garaži.

Razlog je seveda zima, ko so električna vozila precej ranljiva. Doseg takrat pade drastično, sploh če je baterija uporabljana za ogrevanje in v primeru avtobusa v Trierju ta praktično ni več pospeševal, četudi je baterija imela še 47 %.

»Zaradi tega smo avtobus nemudoma vzeli iz prometa in ga zamenjali z nadomestnim klasičnim,« dodaja Maro Muller, ki je zadolžen za tehnični del mestnega prometa.

»Ob dejstvu, da ne vemo, kaj je narobe je bila težava tudi v tem, da potnikov enostavno ne moreš prevažati s polžjo hitrostjo.«

Zdaj avtobus čaka v garaži na prihod serviserjev. Ima pa Trier še en električni avtobus španskega proizvajalca Irizar, ki so ga poskusno najeli v Luksemburgu.

Mestni promet v Trierju je skupaj naročil tri take avtobuse, drugega zdaj izdelujejo, skupna vrednost posla pa je 1,7 milijona evrov, pri čemer je 407 tisočakov pristavila nemška država.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Jože
Smiselnost ogrevanja električnega busa na elektriko so v Nemčiji za prvi rod takih vozil za 1x še nesmiselne, saj še vedno 50% svoje energije proizvedejo iz ogljičnih virov. Smisleno bi bilo, da bi se vozilo ogrevalo na mikro SPTE enoto na CNG in kompenziralo manjko električne energije. Torej bi bi tako vozilo proizvedlo še manj CO2 v skupni bilanci, ogrevanje bi bilo še kako smiselno in racionalno na ta način in ne bi imelo težav z baterijami. Torej, edine 3 države, katere so trenutno zelene v času dnevnega toka EU/ECC so: Norveška, Švedska in Francija - vse ostalo je lari fari in pesek v oči - torej mehki hibridi...
17.1.2019 12:50:05

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija