Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Električni tovornjak na ceste 2021
Za razvoj tega tovornjaka sta moči združili dve prepoznavni podjetji. Iveco in Nikola. Vsak je imel svojo nalogo. Končni produkt pa je Nikola Tre.
Peter Pirkovič
6. december 2019 | 7:23:00

Elektrognano tovorno vozilo ima osnovo v klasičnem Ivecu S-Way, ki so ga predstavili letos v Madridu, za potrebe novega produkta pa so namesto logotipa Iveco vgradili črko N kot Nikola, osvetlili so masko velikana in mu vgradili posebne LED žaromete. Za pogon ima Nikola Tre na voljo elektro pogonski sistem s 480 kilovati moči in 1800 Nm navora, dodatno pa je ta opremljen še s 720 kWh paketom baterij. Kupci bodo lahko izbirali med dvo in triosno različico, z možnostjo vleke tovora od 18 do 26 ton. Doseg z enim polnjenjem znaša 400 km. Prvič se tovornjak predstavi na salonu v Hannovru prihodnje leto, na ceste pa pripelje v letu 2021.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija