Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

Volta Zero pred začetkom proizvodnje na avstrijskem Štajerskem

Električni tovornjaki

Električni tovornjaki - Volta Zero pred začetkom proizvodnje na avstrijskem Štajerskem
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
4.11.2021 0:23:00

Volta Trucks je razkril produkcijsko izvedbo modela Volta Zero, ki ga predstavljajo kot prvo namensko povsem električno 16-tonsko gospodarsko vozilo.

Urša Prosenjak

Serijski model je zelo podoben konceptu, prvič videnemu oktobra 2019, toda pri Volti zatrjujejo, da so bili karoserijski paneli posodobljeni in preoblikovani. Med spremembami je tudi odstranitev prednje LED letve in zamenjava diagonalne ločnice med kabino in tovornim prostorom z navpično linijo. Nekaj sprememb je tudi na področju izbire materialov notranjosti.

Proizvodnja prvih 25 prototipov se bo začela kmalu, testiranje pa bo sledilo v začetku prihodnjega leta. Po prvih testiranjih, ki jih bodo izvedli Voltini inženirji, bo na vrsti testiranje s pomočjo potrošnikov, do konca prihodnjega leta pa naj bi se začela proizvodnja serijskega modela.

»V konceptu Volta Zero so mnogi videli le teoretično zamisel, ki ne bo nikoli dosegla serijske proizvodnje,« je povedal vodja proizvodnje pri Volta Trucks Ian Collins. »Vedeli smo, da ne bo lahko, a nam je naša konstantna motivacija pomagala razviti vozilo, ki bo izboljšalo varnost voznikov in ostalih udeležencev v prometu v bližini težkih tovornjakov v urbanih središčih.«

Tovornjak Volta Zero bodo proizvajali v tovarni Steyr Automotive v sosednji Avstriji.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens 4.11.2021 10:08:22
Mogoče je kdo opazil, da tako Tesla kot Volta postavljajo voznikov sedež na sredino. Vsekakor ceneje za izdelavo, ker je primeren enak izdelek za levo in desno vozeče trge. Ideja se mi zdi dobra.
alfafil 4.11.2021 13:28:14
Glede na to, da je volan lahko prek žice, to niti ni nek problem.
skrivo 4.11.2021 19:20:37
Se trudijo z aerodinamiko, potem pa dajo navadna kolesa gor...
macolar 4.11.2021 20:54:48
Vprašanje je kako to misliš? Glede na širino ali kako drugače? Za samo zaviranje in trakcijo mora tak tovornjak imeti kolesa ki so svoje delo opravljala na navadnih tovornjakih. Tole je precej težko živinče in potrebuje širino za zaviranje in pospeševanje, poleg tega je treba imeti v mislih tudi asfalt in poletne temperature. Kar se tiče aerodinamike so platišča v karoseriji in nekaj preveč verjetno ne vplivajo na porabo. Ali je še kak drug razlog?
© Copyright 1999-2021 Avtomanija