Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
AeroManija   |   Focke Wulf FW 190 replika
Modelarstvo v ekstreme
Včasih smo mulci vozili RC jadralna letala, z razponom kril meter in pol je bil že čisto solidna zadeva, v zadnjih letih pa smo priče izjemnemu povečevanju.
Artur Švarc
19. april 2018 | 15:48:41

Od tega, da so radijsko vodeni modeli narejeni v merilu 1:3, pa do Fokkerjevega Dr.1 v merilu, ki dosega 85 % velikosti originala, zaradi minimalne teže pa v bistvu visi na propelerju, pa do pravih replik, ki so dovolj velike, da vanjo sede že človek. Ena takih zadev, ki si jo lahko ogledate v spodnjem videoposnetku je replika nemškega lovca FW 190, ki je narejena v 80% merilu in je tudi dovolj velika za enega potnika, torej pilota. Peter Hanusa je svojo repliko gradil kar 30 let, narejena je iz lesa in jo poganja ruski 9-valjni zvezdast motor s 360 KM.

Original je poganjal BMW-jev turbo motor D-2 s 1700 KM, letalo pa je dosegalo do 665 km/h. No, sama replika je precej lažja in šibkejša, je pa vseeno registrirana in ima dovoljenje za letenje.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
skrivo
Kapo dol!
19.4.2018 22:44:58

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija