Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Detroitski leteči avto je na krstnem poletu strmoglavil
Včeraj je z enega od manjših letališč v Michiganu poskusno poletel leteči avto z oznako WD-1, a se je polet kmalu nesrečno končal.
Peter Pirkovič
15. december 2018 | 13:08:04

Za zdaj je znanih zelo malo podatkov. Kot je sporočila policija je omenjeni leteči avto poletel malo po 13 uri po lokalnem času in kmalu za tem strmoglavil. Voznik-pilot je strmoglavljenje preživel in se trenutno zdravi v tamkajšnji bolnišnici, ni pa znano na kakšni višini so se težave začele. To bo pokazala nadaljnja preiskava, ki jo vodi zvezna uprava za letalstvo in policija.

Za omenjenim letečim avtomobilom stoji mlado podjetje Detroit Flying Cars, ki je omenjeni izdelek prvič javnosti pokazalo na letalski predstavi EAA AirVenture v Wisconsinu. Gre za 7,9 metra dolg letalski hibrid, ki je opremljen s 74 kilovatnim motorjem z notranjim izgorevanjem za potrebe letenja (doseg 400 km), za vožnjo po cesti pa ima vgrajen 40 kilovatni elektromotor z dosegom 80 kilometrov.

Seveda, to ni edino podjetje, ki se skuša prebiti na trg s takšnimi izdelki. Pred časom je na podobnem preskusnem letu strmoglavil slovaški Aeromobil, ne gre pozabiti niti na avto-letalo podjetja Terrafuggia, ki naj bi bil pri koncu razvoja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Alfafil
Pa kaj bluzijo s temi ležečimi avti? Bedarija.
16.12.2018 11:33:17
Alfafil
Letečimi. Proklete pametne tipkovnice.
16.12.2018 11:34:31

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija