Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Peter Podlunšek na debiju do 12. mesta
Slovenski pilot Peter Podlunšek je na svoji prvi tekmi v razredu master svetovnega prvenstva Red Bull Air Race v Abu Dabiju osvojil 12. mesto. Zmagal je Francoz Nicholas Ivanoff, drugi je bil Nemec Matthias Dolderer in tretji še en Francoz Francois Le Vot.
Artur Švarc
12. marec 2016 | 22:26:57

Na petkovih kvalifikacijah se je Podlunšek uvrstil na 13. mesto, danes pa je pridobil eno mesto.

"Med tretjimi in četrtimi vrati sem zaradi prevelike bližine varnostne linije letel precej zadržano - to se je najprej poznalo na vhodu v četrta vrata in na izhodu v šesta, kjer sem izgubil kar nekaj časa. Ker se boriš s samo linijo, ne moreš doseči maksimalnih dovoljenih G-jev. Proga je tehnično zelo zahtevna, za nameček pa je veter pihal z napačne strani oziroma tiste, ki nas je ovirala. S samim letom sem bil zadovoljen, saj je bil dovolj tekoč. Seveda je bila velika borba med četrtimi in šestimi vratci, a to sem tudi pričakoval. Razen te napačne linije, ki sem jo ubral, nisem delal večjih napak, letel sem dokaj hitro in sem v osnovi zadovoljen," je svoj nastop ocenil Podlunšek, ki bo naslednjo dirko imel 23. in 24. aprila v Spielbergu.

Današnja dirka v Abu Dabiju se je začela in končala v znamenju Francozov - zmagal je Ivanoff, tretji je bil Francois Le Vot, ki je prejel tudi glavno nagrado za presenečenje dirke, v francoski sendvič pa se je stisnil Dolderer.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija