Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
AeroManija   |   Red Bull Air Race
Podlunšek v sneženem Zeltwegu osmi
Peter Podlunšek je bil na svoji drugi tekmi v razredu Master v Avstriji osmi.
Uredništvo Vid Voršič
24. april 2016 | 18:46:35

Na sobotnih kvalifikacijah je Podlunšek zabeležil zadnji čas, zato so mu pravila v nedeljskem prvem krogu štirinajstih dodelila zmagovalca kvalifikacij (postavil je tudi nov rekord proge) Juana Velardeja.

Podlunšek je danes šel na progo prvi in dobro letel, a dobil dve sekundi časovnega pribitka zaradi neporavnanih kril ob vstopu v 12. vratca. Nato je Velarde napravil napako v četrtih vratcih. Španec je prekoračil deset dovoljenih G-jev, Podlunšek pa se je uvrstil med osem najboljših.

Slovenec se je v drugem krogu pomeril z Britancem Nigelom Lambom, v tem delu tekmovanja se je tudi ustavil.

"Še nikoli nisem letel v snegu, a presenetljivo nisem čutil nobenih turbulenc. Predvsem moj zadnji let je bil miren in koordiniran. Spielberg je zame vedno poseben izziv, kjer moramo piloti pokazati vse svoje znanje. Včerajšnje kvalifikacije so bile zame prava učna ura, posebej četrta vratca so mi povzročala precej težav. Danes smo s fanti zadevo preštudirali in očitno našli boljšo, bolj direktno linijo. Osmo mesto na drugi tekmi v razredu master? To je več, kot sem si upal sanjati," je po tekmi povedal Podlunšek.

Zmagal je Nemec Matthias Dolderer, drugi je bil domačin Hannes Arch, tretji pa Lamb.

Naslednja dirka bo v japonski Čibi 4. in 5. junija.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
KOMPRESOR
Čestitke Peter samo tak naprej.
25.4.2016 7:22:53

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija