Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Podlunšek enajsti
Peter Podlunšek je na tretji dirki svetovnega pokala Red Bull Air Race v japonski Čibi v razredu master po borbi z močnim vetrom zasedel 11. mesto.
Uredništvo
6. junij 2016 | 9:05:06

Letalo se zdaj vrača domov, ekipa pa že komaj čaka, da bo zavihala rokave in uresničila idejo, zaradi katere bo letalo v prihodnosti še dosti hitrejše.

"Nekje na polovici proge sem začutil nepričakovan sunek vetra v bok in takoj sem vedel, da bo letalo odneslo v pilon. S tremi sekundami časovnega pribitka se mi je napredovanje med najboljših osem takoj izmaknilo, sem pa s svojim letenjem glede na izredne razmere kljub vsemu zadovoljen. Naše letalo se po tej dirki vrača domov in ekipa že komaj čaka, da zaviha rokave: zamenjati bo treba okrov letalnega motorja, ki v trenutnem stanju ne dopušča vrhunskih rezultatov, smo pa verjetno že našli vrhunsko rešitev, s katero se bomo podali v boj v Budimpešti," je po dirki dejal Podlunšek.

Na plaži Makuhari v Čibi se je včeraj zbralo kar petdeset tisoč gledalcev, ki so si prišli ogledati enega največjih spektaklov v svetu motošporta - tretjo dirko svetovnega prvenstva Red Bull Air Race, že drugič v Čibi, že drugič nad odprtim morjem in že drugič v skrajnih, hitro spremenljivih vremenskih razmerah.

Včeraj so 2,5 metrov visoki valovi, ki jih je povzročil močan veter, preprečili trening in kvalifikacije. Danes je vreme zdržalo, vendar ne za pilote, ki so se na težko progo v prvem krogu podali med prvimi. Čisto prvi je šel v zrak prav slovenski as s številko 37, osmouvrščeni z dirke v Spielbergu. Podlunška je na progi naenkrat zajel tako močan sunek, da je letalo dobesedno odneslo v pilon, ki se je sesedel tako hitro, kot so se sesedli upi za uvrstitev v naslednji krog.

V napetem finalu je zmagal Japonec Jošida "Yoshi" Muroja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija