Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Airbusova vizija prometa prihodnosti
Samoleteči Project Vahana bo kot prototip poletel že prihodnje leto.
Marko Hanželič
25. oktober 2016 | 6:41:59

Vse skupaj izgleda kot velik dron z osmimi propelerji, študija pa je del Airbusove vizije prihodnosti, ki so jo poimenovali Project Vahana. Gre prevzaprav za mini plovilo, s katerim se lahko prevaža en potnik in nekaj prtljage, sposobno pa je vertikalnega vzleta, samostojnega letenja na virtualno zarisani progi v zraku in seveda pristanka.

Poganja ga elektrika, po besedah vodje projekta, Rodina Lyasoffa, pa služi tudi izkoristku napredka na področju baterij, avtonomnega letenja in zniževanja cene kompozitnih materialov. Za primer najhujšega je na krovu tudi balistično padalo, ki omogoča varen pristanek tudi pri nizkem letenju.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
Če uporabnik na to plovilo ne bo mogel s seboj vzeti niti svoje punce, se bojim, da bo tržni domet te zadeve omejen približno tako kot pri enosedežnih helikopterjih.
25.10.2016 7:26:15
pero666
Kaj pa ce pomislis na vse direktorje korporacij v velemestih, ki se bodo na svoje stolpnice vozili s svojih vil neposredno na streho v svojo pisarno, ne da mu pri tem najeda zena? In to brez guzve, v smesno kratkem casu?
25.10.2016 15:52:07
jjs
jasno imaš prav. A prodali bi jih nekaj kosov več, če bi ti direktorji lahko s seboj vzel kakšno od svojih tajnic (ali priložnostnih hostes) .
25.10.2016 18:06:19

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija