Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
671 milijonov funtov kazni za Rolls-Royce zaradi podkupovanja
Družba Rolls-Royce Holdings Plc, ki se ukvarja s razvojem letalskih motorjev, je pred dnevi na britanskem sodišču pristalo na poravnavo, ki zajema visoko denarno kazen v zvezi s podkupovalno afero, ki se je dogajala več kot trideset let.
Peter Pirkovič Rolls-Royce
23. januar 2017 | 11:21:41

Podkupovanja so se dogajala pravzaprav v državah, kjer je stopnja korupcije na najvišjem nivoju, v Rusiji, Nigeriji, na Kitajskem, v Indiji, Maleziji in na Tajskem. Bojda so v tem času raznim uslužbencem, uradnikom in politikom na visoki ravni, samo na Tajskem, izplačali za več kot 36 milijonov dolarjev podkupnin.

Britanski velikan je leta 1991 za pridobitev posla pri tajski letalski družbi Thai Airways International regionalnim posrednikom na Tajskem, med njimi javnim uslužbencem in zaposlenim pri Thai Airways, ponudil plačilo 18,8 milijona dolarjev, je podatke britanskega urada za obravnavo večjih prevar SFO povzel britanski BBC. Posredniki naj bi gigantu zagotovili posel, skladno s katerim bi tajski letalski družbi prodal motorje T800.

Zdaj, ko so dosegli poravnavo in se je preiskava tudi uradno zaključila, je sledilo še opravičilo s strani vodstva družbe, češ, da to ni bila prava oblika poslovanja.

Družba Rolls-Royce, ki sta jo leta 1904 ustanovila Charles Stewart Rolls in Sir Frederick Henry Royce, je najprej izdelovala avtomobile, šele v prvi svetovni vojni so specializirali za razvoj letalskih motorjev. Letalski del, Rolls-Royce Holdings, danes zaposluje več kot 50 tisoč ljudi po vsem svetu, v letu 2015 pa so imeli za 17 milijard dolarjev prihodkov. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija