Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
AeroManija   |   Video
Vojaška lovca prestregla potniško letalo nad Kolnom
Pretekli četrtek se je v nemškem zračnem prostoru dogajala kratka drama, po tistem, ko kontrolorji letenja niso uspeli vzpostaviti stik s potniškim letalom Boeing 777-300ER indijske letalske družbe, na proti Londonu.
Peter Pirkovič
20. februar 2017 | 11:55:24

Ker se pilota nista pravočasno javila nemškemu kontrolorju letenja, so Nemci na hitro sprožili akcijo in v zrak poslali dva vojaška Eurofighter Typhoona, da bi preverili ali je morebiti z letalom oziroma posadko karkoli narobe. Ključni trenutek je posnel eden od pilotov British Airwaysa, ki je letel za omenjenim letalom indijske družbe Indian Jet Airways. Kot so sporočili kasneje, sta vojaška pilota zelo hitro dosegla letalo in na srečo brez težav vzpostavila stik s pilotoma na Boeingu 777-300 ER, ki je letel na relaciji Mumbaj-London. Pri vzpostavitvi komunikacije s kontrolorjem naj bi šlo za tehnično težavo, ki ni vplivala na kasnejši pristanek na londonskem letališču Heathrow. Pristojne službe bodo vseeno dogajanje v zraku do potankosti preiskale, z namenom, da se takšne stvari ne bi več ponavljale.

Na letalu indijske družbe je bilo 330 potnikov in 15 članov posadke.

Posted by CirrusPilot
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija