Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
AeroManija   |   Rekord
V 24 urah gostili kar 969 letal
Pretekli petek so na mednarodnem letališču Chhatrapati Shivaji Maharaj v indijskem Mumbaju postavili nov rekord. V 24 urah so zabeležili obisk skoraj tisoč letal.
Peter Pirkovič
29. november 2017 | 9:54:03

Pravzaprav je podatek toliko bolj neverjeten, ker so Indijci ta rekord zabeležili na podlagi dejstva, da aktivno uporabljajo le eno stezo na enkrat (na voljo dve), kar pomeni, da so letala vzletala in pristajala na slabo minuto in pol. Zdaj naj bi gradili dodatno letališče na drugem koncu tega večmilijonskega mesta, ki bo bojda operativno šele čez dve leti. A omenjeni rekord jih ni ustavil, da bi v bodoče še malce napredovali, saj si želijo, da bi na tem letališču v 24 urah pristalo oziroma vzletelo več kot 1000 letal. Letala v Indiji letno prepeljejo okrog 100 milijonov domačih potnikov, a po statističnih podatkih 97 odstotkov Indijcev sploh še nikoli ni stopilo na letalo, kar kaže na izjemen potencial na tem področju.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija