Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
AeroManija   |   Danes spet v zraku
Burduš je postavil temelje za helikoptersko reševanje
Nedavni obisk planinskega muzeja v Mojstrani med drugim na ogled ponuja policijski helikopter, s katerim so v šestdesetih letih prejšnjega stoletja prvič poleteli na pomoč poškodovanim smučarjem. A nekoč je bil ta helikopter v glavni vlogi v znani ameriški televizijski seriji.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
23. februar 2018 | 11:31:28

Agusta Bell 47J 2A je bil helikopter italijanske izdelave, ki so ga naši zahodni sosedje sestavljali po ameriški licenci Bell, z vgrajenim klasičnim batnim, šestvaljnim, zračno hlajenim motorjem Lycoming, z 260 konjskimi močmi. Helikopter je takratna slovenska milica dobila v uporabo leta 1967, prvotno za namen podpore pri različnih operativnih nalogah policije na ravninskem terenu, a se je izkazalo, da bi bil ta lahko zelo uporaben tudi v gorah. Leto kasneje je sledil prvi pristanek na Krvavcu.

Burduš tehta nekaj manj kot tono, njegova nosilnost znaša vsega skupaj 1300 kilogramov, a na vrh Triglava po uradnih podatkih ni bil sposoben prileteti, čeprav so takratni mojstri letenja večkrat preskušali meje njegove zmogljivosti. 24.marca 1968 so z njim prvič poleteli na pomoč v gore, natančneje pod Mojstrovko, kjer so uspešno priskočili na pomoč turnim smučarjem, ki jih je zasul snežni plaz. V prvi sestavi so takrat bili pilot Andrej Andolšek, gorski reševalec in letalec Emil Herlec ter zdravnik Ivo Valič, omembe vreden pa je tudi mehanik Emil Stepančič.

Zgodovina omenjenega helikopterja sega globoko v preteklost. Bell 47 je vse potrebne certifikate za civilno uporabo dobil 8. marca 1946. Poleg Italijanske Aguste in ameriškega Bella so jih izdelovali tudi na Japonskem (Kawasaki) in v Veliki Britaniji (Westland), vse do leta 1974. Skupno je bilo izdelanih več kot 5600 primerkov. Helikopter je letel in služil v skoraj vseh vojskah in policijskih enotah širom sveta, največjo prepoznavnost pa je ta model zagotovo pridobil kot igralec v ameriški televizijski seriji M.A.S.H. Menda naj bi danes po svetu letelo še okrog tisoč primerkov tega helikopterja. Tudi ta, ki je zdaj našel mesto v Mojstrani, bi lahko bil z nekaj manjšimi tehničnimi posegi še vedno operativen. 

Njegova zgodba se je končala po slabih 20 letih aktivne uporabe. Zadnjič je poletel pred 34 leti in do lanskega maja nabiral prah v hangarju na letališču Brnik. Največ zaslug za premestitev tega primerka v muzej, imata nekdanji šef policije Marjan Fank in sedanji predsednik Gorskih reševalcev Slovenije Igor Potočnik, ki sta zelo hitro našla skupni jezik in lani maja je ta doživel logistično zelo zahteven premik, pri kateremu je sodelovala tudi vojska. Helikopter je še vedno v lasti slovenske policije, a v naslednjih desetih letih z njim lahko upravlja omenjeni muzej in vse kaže, da bo ta doba precej daljša. 

Tehnični podatki:

Dolžina: 9,87 m

Višina: 2,83 m

Premer glavnega rotorja: 11,33 m

Delovna hitrost: 130 km/h

Poraba goriva: 65 l/h

Teža: 850 kg

Najvišja nadmorska višina pristajanja: cca 2100 m

Posted by sierra5.net
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija