Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Audijev domači vlak
Pri Audiju so predstavili hibridno lokomotivo proizvajalca Alstom, ki jo bodo uporabljali na ozemlju svoje matične tovarne.
Marko Hanželič
30. oktober 2015 | 16:26:47

Francoski proizvajalec lokomotiv Alstom je za nemškega naročnika pripravil plug-in hibridno lokomotivo, ki jo bodo pri Audiju upporabljali za prevoz vozil in sestavnih delov na področju Audijeve tovarne v Ingolstadtu. Z novostjo bodo pri Audiju znižali letne emisije ogljikovega dioksida za 60 ton v primerjavi z lokomotivo konvencionalnega dizelskega pogona.

Vsak dan na postajo Ingolstadt-Nord pripelje petnajst vlakov s sestavnimi deli za Audijeva vozila, sama tovarna pa ima 18 kilometrov tirov in zaposluje 17 strojevodij. Alstomova hibridna novinka lahko s polno polnitvijo baterij neprekinjeno vozi do dve uri, pri čemer seveda ne izpušča toplogrednih plinov, za vsak slučaj pa je na krovu tudi dizelski agregat.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija