Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Googlov ulični pogled tudi na maketi
Pred leti so pri nas brzele Googlove Astre s kamerami na strehah in od takrat se lahko virtualno sprehajamo po slovenskih poteh in cestah.
Artur Švarc
14. januar 2016 | 11:54:23

A od takrat so postale reči precej manjše. Precej. Najnovejši Street View projekt je kamere namestil v miniaturni svet hamburške senzacije Miniatur Wunderland, največje makete železnic na svetu. Miniatur Wunderland ima kar 13 kilometrov prog in 200.000 malih prebivalcev v sedmih različnih pokrajinah, od fikcijskega mesta Knuffingen, do švicarskih Alp, Las Vegasa in letališča v Hamburgu. Google je pri projektu sodeloval z nemškim kartografskim specialistom Ubilabs. Povsem novo in miniaturno kamero so namestili na majhne avtomobilkčke, ki vozijo po cestah in na vlake na tračnicah. Wunderland bo v prihodnjih petih letih dodal še angleško, francosko in afriško pokrajino, Italija pa bo na ogled že letošnjo pomlad. In te obstoječe ulice in ceste (in tire) lahko zdaj obiščete kar iz svojega fotelja na Google Maps

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija