Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Tiri   |   Slovenija
Božičkov vlak decembra po slovenskih krajih
Slovenske železnice so v okviru prazničnega decembra spet zapregle stari hlapon in z njim prevažajo Božička po slovenskih krajih.
Artur Švarc
7. december 2018 | 11:21:00

Tako je skok v preteklost nekaj posebnega predvsem za mlajše, ki se z muzejskim vlakom zapeljejo po železni cesti in tudi vagoni so v stilu tistih iz zadnjega obdobja, ko je vlak še vozil na premog.

Za skok v preteklost je poskrbela parna lokomotiva z lesenimi vagoni v stilu tistih iz zadnjega obdobja, ko je vlak še vozil na premog. Lokomotiva 33-037, ki je Božička pripeljala na Koroško, je bila generalno obnovljena leta 2006. Sicer pa jo je eden vodilnih proizvajalcev lokomotiv, nemško podjetje Henschel und Sohn, izdelalo leta 1944 kot eno izmed lokomotiv serije 52. Po vojni je ostala v Jugoslaviji in, tako kot ostale lokomotive iz iste serije, dobila oznako 33. Zaradi nizkega osnega pritiska so jo uporabljali za različne tipe prog. Lokomotiva 33-037 je svojo zadnjo redno vožnjo odpeljala leta 1976, po treh desetletjih pa se je obnovljena ponovno vrnila na tire, vendar le občasno, kot muzejski vlak.

Božičkov vlak je včeraj obiskal koroški krak železnice, do božičnega večera pa bo vozil na različnih relacijah po Sloveniji, točno kje, pa si oglejte na tej povezavi, nekatere vožnje so že razprodane, zato pohitite.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija