Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Tiri   |   Japonska
Novi šinkanzen bo šel 360 na uro
Vzhodno japonske železnice bodo pomladi testirale novi šinkanzen serije 956, ki bo dosedanjo hitrost 320 km/h dvignil na 360 km/h.
Artur Švarc
14. december 2018 | 10:59:17

Včeraj so na svetlo potegnili prvi vagon kompozicije s podaljšanim aerodinamičnim nosom. Testiranja vlaka z 10 vagoni se bo začelo maja. Z njim bodo tlakovali tire novi generaciji hitrih vlakov na hitri progi Tohoku. V uporabo bodo prišli 2030, ko bo tudi končana proga Tokio – Saporo. Na ta način se bo vožnja med prestolnico in krajem prvih zimskih olimpijskih iger na Japonskem z osmih skrajšala na pet ur.

ALFA-X kot je oznaka testnega programa, bo imel dve različici nosu, da bodo lahko ocenjevali udarni tlak in hrup, ko vlak zapelje v predor z zelo visoko hitrostjo.  Prvi vagon, ki je »obrnjen« proti Tokiu, ima kopijo nosu serije E5, podaljšano s 15 na 16 metrov, na drugi strani pa bo vagon številka 10 imel še daljši nos z bolj kompleksno aerodinamiko, ta bo meril kar 22 metrov.

Med ostalimi inovacijami nove serije najdemo še izboljšan sistem samodejnega zaviranja v sili, sistem za preprečevanje iztirjenja v primeru potresov in aktivno vzmetenje za zmanjšanje vibracij.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija