Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

Bohinjska turistična proga

Popotovanja

Popotovanja - Bohinjska turistična proga
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
9.3.2018 1:41:00

Posebno doživetje za vse, ki jih zanimajo potovanja z vlaki in tudi nostalgija, je pot z muzejskim vlakom po Bohinjski progi.

Artur Švarc

Muzejski vlak nas bo po Bohinjski progi odpeljal proti končni postaji Kanal, kjer nas bodo čakali avtobusi. V spremstvu vodnikov se bomo popeljali ob Soči mimo Anhovega in Plav v skrajno zahodno slovensko deželo Goriška Brda.

Na poti do Dobrovega se bomo ustavili ob 23m visokem razglednem stolpu v Gonjačah, od koder se odpirajo čudoviti razgledi na Brda in z nekaj sreče tudi na Furlanijo, Julijske Alpe in Kras. Izlet se nadaljuje mimo srednjeveške vasice Šmartno v središče Goriških Brd Dobrovo. V eni od lokalnih restavracij bomo imeli kosilo, poskrbljeno bo tudi za zabavo.

Pred odhodom domov si bomo ogledali še največjo vinsko klet v Brdih z možnostjo nakupa katerega izmed vrhunskih briških vin. V Novi Gorici se bomo vkrcali na parno lepotico in se odpeljali nazaj proti Gorenjski.

Na vlaku enega od vagonov spremenimo v majhno in preprosto potujočo restavracijo. Enkratno doživetje, prežeto s prelepimi pogledi na slikovito, bodo spremljale na sodoben način pripravljene in postrežene lokalne dobrote iz krajev ob poti muzejskega vlaka.

Popotovanje bomo zaokrožili z obiskom primorske vasice, kjer boste okušali vrhunsko hrano in pijačo, občudovali lokalno arhitekturo, spoznavali zgodovino in običater ter poklepetali z domačini.

Zanimivost: Kulinarično zgodbo na vlaku smo zasnovali z ekipo študentov VSŠTG Bled in zanjo leta 2017 prejeli nagrado Snovalec.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija