Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

Javni transport od zdaj naprej zastonj

Luksemburg

Luksemburg - Javni transport od zdaj naprej zastonj
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
2.3.2020 17:33:00

Od 1. marca naprej je v eni najmanjših evropskih držav javni transport brezplačen.

Artur Švarc

Luksemburg je država, kjer imajo največ avtomobilov na prebivalca, kar 670 na 1000, kar v tej majhni državi prinaša vedno večje cestne zastoje. Za to, da se lahko po Luksemburgu od zdaj naprej vozimo brezplačno, bo tamkajšnja vlada plačevala 41 milijonov evrov letno, do 2027 pa bodo investirali tudi 4 milijarde evrov v izboljšavo avtobusnega in železniškega omrežja. Oblasti upajo, da bodo novi ukrepi na avtobuse in vlake preusmerili 20 % ljudi, ki se zdaj vozijo v avtomobilih.

 

Uspeh pa ni zagarantiran, saj je Luksemburg znan po svoji nizki ceni bencina, kar je po mnenju izvedencev eden od razlogov, da bodo ljudje še naprej stali v kolonah v svojih avtomobilih.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Jože 2.3.2020 19:44:24
Edina prava pot! Država bi morala narediti analizo in povezati državno tako, da bi vsem omogočilo prevoz na potrebno makro lokacijo. Potem pa na E-skiro in do mikro-lokacije. Namesto da se plačuje vsakodnevnim vozačem kilometrina, bi raje država zavezala podjetja, da plačuje pavšal. Uvesti bi se morali lokalni in regijski vlaki/busi, ki bi vozili sočasno in bi omogočali prestop iz enega na drugega na vmesnih postajah, ter vozili tudi ponoči vsaj na 30 minut... Država bi morala naorčiti Neoplan Jumbo buse in vse bi prišli pravočasno v mesto. Drugo pa so službene poti za posameznike, ki za svoje delo potrebujejo tudi orodje.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija