Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Tiri   |   Slovenija
Od poletja brezplačen javni potniški promet za upokojence
Upokojenci so bili doslej edina družbena skupina brez ugodnosti pri medkrajevnem javnem potniškem prometu. Od julija 2020 ga bodo uporabljali brezplačno.
Uredništvo
12. marec 2020 | 6:12:00

Brezplačen javni prevoz bo tako na voljo za upokojence oziroma starejše od 65 let, za študente invalide in za registrirane športnike študente in dijake.

Na ministrstvu za infrastrukturo želijo doseči povečanje števila potnikov javnega potniškega prometa in tako posredno zmanjšati negativne vplive prometa na okolje.

Ministrstvo za infrastrukturo se tako trenutno pripravlja na uredbo brezplačnih vozovnic, tako imenovanih »vozovnic Slovenija«, ki jih bodo lahko pridobile sebe, ki niso v delovnem razmerju in so upokojenci, osebe starejše od 65 let, imetniki evropske kartice ugodnosti za invalide ali vojni veterani.

Vozovnica Slovenija za te skupine bo zapisana na posebni kartici IJPP, ki bo drugačne barve od ostalih vozovnic.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Lovro7
Ne želim bit političen, ampak kak nateg je pa to!? Ukrep, ki posamezniku ne bo spremenil življenja, proračun pa bo še dodatno najebal. Vse za to, da si ena stranka zagotovi podaljšanje mesta v parlamentu... populizem na kubik.
12.3.2020 22:03:48

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija