Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Kitajska še vedno diktira hitrost
Daljnevzhodni gigant po zadnjih podatkih World Speed Surveya še vedno ponuja najhitrejši železniški promet.
Artur Švarc
15. julij 2015 | 9:00:00

Najvišja hitrost potovanja je še vedno stvar dveh vmesnih postaj, saj približevanje velikim mestom in terminalnim postajam pomeni tudi zmanjšanje hitrosti. Najhitrejša pot je med mestoma Shijiazhuang in Zhengzhou Dong, kjer vlak v 81 minutah razdaljo prevozi s povprečno hitrostjo 283,4 km/h v obe smeri. Drugi na lestvici je vlak med Pekingom in Nanjingom, kjer 1021 kilometrov prevozi v 219 minutah in s povprečno hitrostjo 280 km/h. Prvih pet zaokrožujejo Francozi, Japonci in Tajvanci. Na tretjem mestu je Ouigo 6284, tretji najhitrejši vlak v Evropi, med postajama Lyon St. Exupery in Marne-la-Valle-Chess na obrobju Pariza doseže s povprečno hitrostjo 253,2 km/h. Ouigo je nizkocenovni TGV, ki ga je SNCF uvedla aprila 2013.

Najhitrejši mednarodni vlak je TGV med Parizom in Brusljem s hitrostjo 229,7 km/h, Eurostar iz Londona do Pariza pa med 140-minutno potjo doseže povprečje 210 km/h.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija