Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Superhitra železnica med Los Angelesom in Vegasom
Obisk kitajskega predsednika Xi Jinpinga v ZDA je poskrbel tudi za mednarodno sodelovanje pri izgradnji hitre proge Los Angeles - Las Vegas.
Artur Švarc
18. september 2015 | 13:40:16

Projekt ni niti več v zgodnji fazi, pač pa bo CHina Railway Group skupaj z XpressWest Enterprises zgradila železniško progo za hitre vlake. Kitajci so v projekt že dali 100 milijonov začetnega kapitala. Proga bo po pisanju Kitajcev dolga 370 kilometrov, medtem ko Američani na svoji spletni strani omenjajo, da se bo končala 120 km pred Los Angelesom.

Železnica bo omogočala hitrosti do 240 km/h, s čemer se bo običajna štiriurna vožnja z avtom spremenila v sprejemljivih 80 minut z vlakom. IN ne samo to, vlak naj bi postal del znamenitosti in kulture Las Vegasa, saj bo imel vagone, namenjene zabavi (brez iger na srečo, sicer), sedeže prvega in poslovnega razreda, hrano, pijačo in brezplačen WiFi. Kitajska upravlja z več kot 16 tisoč kilometri hitrih železnic, z vlaki pa konkurira sicer prevladujoči Japonski. Ker je trg na Kitajskem zasičen, so nekatera kitajska podjetja tako začela iskati poslovne stike izven Kitajske.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija