Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
motonovice   |   Robotika
Yamaha bo zamenjala Lorenza z robotom
V okviru rodnega Tokijskega avtosalona so pri Yamahi predstavili motocikel, ki ga vozi humanoidni robot.
Artur Švarc
28. oktober 2015 | 11:28:34

To seveda ni prvi tak poskus v industriji, a Yamahin Motobot se je namesto na preproste skuterje in mopede usedel kar na 1000-kubično specialko R1M. Cilj Yamahinega programa je izdelati robota, ki lahko brez težav vozi katerikoli nepredelani motocikel na dirkaški stezi. Pri Yamahi so sicer rahlo skopi s podrobnostmi, zapisali pa so, da nadzor kompleksnih gibov pri visokih hitrostih zahteva celo serijo kontrolnih sistemov, ki morajo delovati usklajeno in natančno. Končni cilj sedenja robota na motociklu je zasnovati sisteme, ki bodo izboljšali varnost vožnje motociklov. 

"Pridobljena znanja in tehnologije iz projekta, bi radi uporabili za izdelavo naprednih varnostnih sistemov, ki jih bomo uporabili pri naših aktualnih izdelkih in novih pionirskih projektih," so zapisali pri Yamahi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija