Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Akrapovičev izpuh iz titana za Multistrado 1200
Na podlagi revolucionarnega izpuha, ki so ga premierno predstavili na salonu Intermot 2014, so zdaj Akrapovičevi mojstri izdelali prvo različico iz titana, ki bo najprej na voljo za Ducati Multistrado 1200.
Goran Lavrenčak Akrapovič
5. november 2015 | 7:49:10

Inovativno obliko izpušnega sistema iz titana iz linije Slip-On je razvil ustanovitelj podjetja Igor Akrapovič. Različico iz ogljikovih vlaken je že mogoče občudovati na različnih motociklih. Unikatni dušilec je dinamična nadgradnja heksagonalne oblike, ki so jo pri Akrapoviču uspešno razvili pred desetimi leti, in ponazarja revolucionarni razvoj, ki dokazuje, zakaj je podjetje na področju izdelave visoko zmogljivih izpušnih sistemov pri samem vrhu.

Najnovejša različica tega revolucionarnega izpuha je izdelana iz visoko odpornega titana, njeno podobo pa zaokrožata ročno izdelana toplotni ščitnik in kapa iz ogljikovih vlaken. Zaradi uporabe titana se močno zmanjša teža v primerjavi s serijskim sistemom, obenem pa materiali, preizkušeni na dirkališču, dajejo izpuhu prav poseben dirkaški pridih. Z vhodno cevjo širšega premera novi izpuh, ki ima tudi homologacijo ES/ECE, z enakomernim podajanjem moči izboljšuje voznost, obenem pa izboljša tudi zmogljivost tega vsestranskega motocikla. Izboljša se tudi zvok, saj izpušni sistem iz dvovaljnega motorja s prostornino 1.200 cm3 izvabi globlje tone, pri čemer ni potrebna uporaba protihrupnega vložka. 

Na voljo je tudi opcijski kolektor iz titana, ki se idealno prilega novemu izpušnemu sistemu iz linije Slip-On ter predstavlja pomemben korak v predelavi izpušnega sistema. Zahtevnejši deli kolektorja so izdelani v Akrapovičevi livarni, dovršena izdelava pa poskrbi za to, da je izpušni sistem iz linije Slip-On še privlačnejši. Opisana kombinacija omogoča večjo zmogljivost pri vseh vrtljajih, izboljšana je odzivnost Multistrade, voznik pa ima večji nadzor nad prenašanjem moči. Zvok ter občutek motorja in njegovega značaja se še izboljšata z dodatkom opcijskega kolektorja, ki poskrbi za pravo športno rohnenje. Za dodatno nastavljanje zvoka je na voljo tudi protihrupni vložek, ki ga prejmete skupaj z opcijskim kolektorjem.

Akrapovičev izpušni sistem iz linije Slip-On se popolnoma prilega elegantnim in prefinjenim linijam Ducatija Multistrade ter poskrbi za vrhunsko podobo celotnega paketa.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija