Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Puščavski lisjak zaradi financ odpovedal nastop na Dakarju
Miran Stanovnik se zaradi pomanjkanja denarja prihodnje leto ne bo udeležil vzdržljivostne dirke Dakar 2016.
Goran Lavrenčak
23. november 2015 | 8:41:02

»Ja, res je. Ravno pretekli konec tedna, 19. in 20. novembra, so v francoskem pristanišču Le Havre nalagali dirkalnike na ladjo za Argentino. Razlogov, da mojega motocikla ni tam je več, glavni pa je finančne narave. Zaradi spremembe trase je sodelovanje odpovedal pokrovitelj, kateremu je ključni trg ravno Peru. V dirkaškem proračunu je zazevala vsaj trideset tisoč evrov težka luknja, katere v tako hitrem času nisem mogel zapolniti. Glede na zdajšnjo zaposlitev preprosto nimam časa za izpolnjevanje sponzorskih obveznosti. Tukaj ni težava le tistih štirinajst dni, kolikor traja dirka, ampak vse, kar sponzorstva potegnejo za seboj. In to je drugi vzrok, zakaj ne bom dirkal – primanjkuje mi časa. Pa še nekaj je: če dirke nimaš tako ali drugače pokrite, glava ni dovolj sproščena. Dovolj je, če ti misli uidejo le za sekundo,« pove Miran Stanovnik.

Na vprašanje ali to pomeni konec kariere odgovovarja, da nikakor ne, da se bo aprila prihodnje leto udeležil dirke v Abu Dhabiju in Avstriji, medtem ko je Dakar 2017 še predaleč za odločitve.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija