Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Akrapovičev izpuh za Kawasaki Ninjo ZX-10R 2016
Glavni navdih za razvoj teh izpuhov so bili izpušni sistemi, ki sta jih v prvenstvu World Superbike v zmagoviti sezoni 2015 uporabljala Tom Sykes in Jonathan Rea.
Goran Lavrenčak Akrapovič
28. april 2016 | 12:34:55

Akrapovičev izpušni sistem iz linije Evolution iz ogljikovih vlaken je oblikovan tako, da močno izboljša moč motorja v celotnem območju delovanja, poveča navor in zmanjša težo za več kot 5 kg. Izdelan je iz lahke visoko odporne titanove zlitine, preizkušene na dirkališču, njegovo podobo pa zaokrožata ročno izdelana heksagonalni dušilec in kapa iz ogljikovih vlaken, za katera je bil glavni navdih zmagoviti stroj Jonathana Ree v prvenstvu WorldSBK v sezoni 2015. Njegova oblika se čudovito prilega osupljivi podobi motocikla, hkrati pa svetu sporoča, da se s tem izpušnim sistemom res ne gre šaliti. Moč motorja se poveča za več kot 16 KP (12,1 kW), poleg tega pa izpušni sistem iz linije Evolution poskrbi tudi za edinstven globlji športni zvok, ki še poudari njegovo dirkaško zgodovino. Izpušni sistem se lahko dopolni z opcijskim nosilcem za dušilec iz ogljikovih vlaken in tako dobimo celovito rešitev, ki ne izboljša samo zmogljivosti Kawasaki Ninje ZX-10R, ampak tudi njen videz.

Izpušni sistem iz linije Racing iz ogljikovih vlaken je izdelan iz nerjavnega jekla, njegovo podobo pa zaokrožata heksagonalni zunanji plašč iz ogljikovih vlaken in kapa, prav tako iz ogljikovih vlaken. Športni izpušni sistem občutno poveča moč in navor v celotnem območju delovanja ter je oblikovan tako, da daje vozniku občutek pravega dirkaškega izpuha. Pri podjetju Akrapovič so poleg tega predstavili tudi dva izpušna sistema iz linije Slip-On, ki sta prvi korak pri predelavi izpuha. Različica iz ogljikovih vlaken ima homologacijo ES/ECE, poveča moč in navor motorja ter zmanjša težo. S heksagonalnim dušilcem in kapo iz visokokakovostnih ogljikovih vlaken ter cevmi in notranjimi deli dušilca iz titana je izpušni sistem iz linije Slip-On videti tako kot dirkaški izpuh, ki je bil glavni navdih za njegov nastanek. Izpušni sistem se lahko dopolni z opcijsko povezovalno cevjo iz titana, ki poveča zmogljivost, in z opcijskim nosilcem za dušilec iz ogljikovih vlaken.

Izpušni sistem iz linije Slip-On Line iz titana je namenjen trgom, na katerih homologacija ES/ECE ni veljavna. Različica iz titana poveča moč in navor motorja ter zmanjša težo, kar izboljša splošno zmogljivost motocikla. Vključuje kratek konični dušilec (za še bolj poudarjeni dirkaški videz) in kapo iz ogljikovih vlaken, poskrbi pa tudi za edinstven ostrejši dirkaški zvok, ki napravi še močnejši končni vtis. Na voljo je tudi opcijska povezovalna cev iz titana.

Opcijska povezovalna cev iz titana je na voljo za oba izpušna sistema iz linije Slip-On. Oblikovana je tako, da enakomerno poveča moč in navor čez celotno območje delovanja ter zmanjša težo za več kot 4 kg, zvok postane glasnejši in še močneje prebudi čute, na različici iz titana pa edinstveni toni poskrbijo za najglasnejši možni zvok. Pri nameščanju povezovalne cevi na izpušni sistem iz linije Slip-On je potrebno ponovno nastaviti elektronsko krmilno enoto (ECU).

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija