Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Bo Harley-Davidson prevzel Ducati?
Vse kaže, da se v tekmo za nakup Italijanov pripravljajo tudi pri Američani. V ta namen so možje iz Milwaukeeja bojda rezervirali kar 1,5 milijarde evrov in na polno angažirali strokovnjake iz Goldman Sachs.
Goran Lavrenčak
22. junij 2017 | 10:32:18

A nakup Ducatija, ki se ga Audi oziroma koncern Volkswagen želi znebiti, ne bo tako lahek za Američane. Namreč, v vrsti menda stojijo tudi indijsko podjetje Bajaj Auto in nekaj finančnih skladov (KKR, Bain Capital in Permira), ki so očitno pripravljeni na široko odpreti denarnico. Neuradno je bilo pred meseci slišati, da Nemci za Ducati želijo iztržiti vsaj 900 milijonov evrov, čeprav zadnje napovedi kažejo, da bi lahko s prodajo še nekaj zaslužili. Spomnimo, da je Audi leta 2012 Ducati kupil za 860 milijonov evrov in če odštejemo nekajletne vložke ter visoko plačo Jorgeja Lorenza (malo heca), se jim ob  ponudbi Američanov verjetno smeji. Sklenitev dogovora z bodočim kupcem, Nemci napovedujejo za prihodnji mesec.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija