Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
motonovice   |   Honda Goldwing 2018
Hondin kralj se predstavlja v popolnoma novi generaciji
Goldwing, ki je na sceni vse od sredine sedemdesetih prejšnjega stoletja, je dobil novo šesto izdajo. K nam predvidoma prihaja spomladi.
Peter Pirkovič
27. oktober 2017 | 7:00:02

Zadnja generacija je na trgu zdržala neverjetnih 16 let in mnogo kupcev se je spraševalo ali bo Honda sploh nadaljevala zgodbo. V senci vseh ostalih novosti je skupina razvojnikov povsem tiho povsem iz nič razvijala novo generacijo. Ta je v primerjavi s predhodnikom dobila povsem nove oblikovne linije (na voljo bodo dve različici – s sredinskim kovčkom Tour Edition in brez njega), predvsem pa bo za mnoge pomemben prihranek na teži, ki znaša med 40 in 48 kilogramov, kar pomeni, da bo velika Honda tehtala 365 oziroma nekaj več kot 380 kilogramov.

Za pogon še naprej ostaja osnova šestvaljni bokser, ki ima zdaj 1833 cm3 delovno prostornino in štiriventilsko tehniko, ta pa je, s 6,2 kilograma prihranka na teži, zdaj postavljen še nekoliko bližje sprednjemu kolesu, kar dodatno pripomore k optimalni razporeditvi teže. S kompresijskim razmerjem 10,5:1 šestvaljnik zdaj razvija  92 kW (126 KM) pri 5500 vrtljajih in 170 Nm navora pri 4500 vrtljajih. Edina slabost novega Goldwinga je, da so varčevali tudi pri posodi za gorivo, ki ima zdaj prostora le za 21 litrov (prej 25 l). Tovarniška poraba bojda znaša 5,6 litra na 100 km. Voznik bo lahko dodatno izbiral različne programe vožnje (Rain, Tour, Econ in Sport), klasični menjalnik je zdaj dobil 6.prestavo, medtem ko bo na voljo tudi samodejni sedemstopenjski DCT menjalnik. Med varnostno opremo velja izpostaviti sistem proti zdrsu, sistem za lažje speljevanje v klanec, Start&Stop in CBS kot kombiniran zavorni protiblokirni sistem. 

Bodoči uporabniki bodo deležni povsem novega delovnega okolja, kjer kraljuje osrednji digitalni TFT zaslon, kombiniran s klasičnimi merilniki, preurejeni so tudi vsi ostali gumbi za upravljanje, ki naj bi bili precej bolj prijazni do uporabnika. Poleg navigacije, je zdaj serijsko na voljo tudi Bluetooth in povezava z Apple CarPlay sistemom, prav tako pa niso pozabili na LED žaromete in elektronski pomik sprednjega vetrobrana.

Goldwing k nam prihaja februarja, medtem ko jo bodo Američani v kratkem že lahko naročili. Pri njih se cena začne pri 23 tisoč zelencih, pri nas pa je ta postavljena na 28.990€. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija