Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
motonovice   |   Ločitev
MV Agusta ponovno samostojna
Velika zgodba združevanja dveh unikatnih znamk iz sveta avtomobilizma in motociklizma se nikoli zares ni zgodila. Po treh letih sodelovanja sta se MV Agusta in Mercedes AMG razšla.
Peter Pirkovič
20. december 2017 | 11:13:44

25 odstotkov podjetja, ki jih je leta 2014 kupila Mercedesova športna divizija, da bi na tak način konkurirala z BMW-jem in navezo Audi-Ducati, je končalo tako rekoč nazaj v rokah največjega lastnika podjetja Giovannija Castiglionija (sin ustanovitelja Claudia). Ta je zdaj 25 odstotkov kupil preko podjetja MV Holding, ki je v delni lasti bogate ruske družine Sardarov in po novem 100-odstotno obvladuje ta motociklistični dragulj. Kako svetla bo prihodnost, je za zdaj težko napovedovati, a zdaj težav z naročili nimajo. Za prihodnje leto so za prenovljeni model Dragster 800 RR zapolnili tako rekoč vse proizvodne kapacitete.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija