Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
motonovice   |   Vins Duecinquanta
Mali italijanski dvotaktnež
Za vse nostalgične, ki smo se preganjali s Tomosovim BT-50 in tako stopili na pot do velikih motociklov, duh malih dvotaktnih raketic še ni umrl.
Artur Švarc
5. januar 2018 | 13:23:01

Italijanski butični proizvajalec Vins je že pred časom naredil 100-kubični prototip. Njegova posebnost je bil karbonski okvir, ogljik pa je bil prav tako v kolesih, nihajki in sprednjih vilicah. Zdaj je tu Duecinquanta (ali 250, za manj italijansko govoreče), ki je skoraj identičen prototipu, le da ima večji motor. Dirkaška različica premore več kot 80 konjev, teža pa je manj kot 100 kilogramov.

Specifikacije cestne različice še niso znane, verjetno pa bodo prirejene z grozečimi Euro4 predpisi. Teža cestne različice je 106 kilogramov, končna hitrost pa 200 km/h. Za primerjavo, Aprilijin podobni bombnik RS250 premore le 60 konjev in tla obtežuje z maso 140 kilogramov. S temi parametri bi mali postal prava cestna raketa, a zaradi karbona in cene pri 40 tisočakih za cestnika, bo prej izjema kot resen konkurent. Za preganjanje po stezah je treba odšteti še 10 tisočakov več.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
2fast4y
Spredaj je kot Cagiva Mito....
5.1.2018 21:49:12

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija