Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ko se predelave Tomosovega mopeda lotijo pri Rimacu
Ekipa iz Svete Nedelje, kjer nastajajo električni super športniki, si tu in tam privoščijo zanimive razvojne izlete. Eden takšnih, ki je bil na koncu neuspešen, je predelava Tomosovega Classica na električni pogon.
Peter Pirkovič
12. januar 2018 | 9:46:20

Vsekakor zanimiva ideja, ki ne bo ugledala serijske proizvodnje, saj se je zgodba odvijala pred 3 oziroma 4 leti, ko je do njih pristopil takratni lastnik Tomosa, ki je želel oživeti to znamko. Projekt so uspešno razvili. Iz slik je razvidno, da so Tomosu namestili 900-vatni elektromotor z brestopenjskim prenosom moči in z dodatkom baterij, ki premorejo več kot 100 km dosega, a je prototipni primerek, zaradi vmesne menjave Tomosovega lastnika, ostal na sedežu hrvaškega podjetja. 

Zdaj ta lično predelan primerek, ki ima nameščen tudi digitalni zaslon s pomembnimi potovalnimi podatki, dnevno uporabljajo zaposleni v tovarniRimac Automobili. Glavni razvojnik pri tem mopedu Zvonimir Sučić, ki je obenem tudi glavni za Rimacova električna kolesa Greyp.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
2fast4y
Značilno za vse Hydrine projekte....
13.1.2018 9:59:36

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija