Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ducati v Sloveniji z rekordno prodajo
Po tistem, ko so pred časom pri AS Domžale pod svoje okrilje prevzeli zastopništvo za italijanski Ducati, je prodajna statistika samo še v porastu.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič in AS Domžale
13. januar 2018 | 12:15:43

Prodaja Ducatijev v lanskem letu brez dvoma prinaša zadovoljne obraze odgovornih pri omenjenem podjetju, saj so skupno uspeli prodati kar 99 novih Ducatijev, s tem pa beležijo absolutni prodajni rekord te znamke na slovenskem trgu. Največji delež predstavlja mali in cenovno dostopni Scrambler (nekaj več kot 20 primerkov), Multistrada 950 je lani prepričala 17 kupcev, velik delež k temu pa prispeva tudi Monster. Omembe vreden je tudi podatek, da so lani uspeli prodati nekaj primerkov iz serije Panigale 1299 R Final Edition, katerih cena se vrti okrog 40 tisočakov, češnjo na vrhu torte pa predstavlja Panigale R 1299 Super Leggera s ceno več kot 80 tisoč evrov. 

Sergej Petkovšek, ki bdi nad znamko Ducati v Sloveniji, pravi, da je ta znamka v zadnjih letih veliko investirala v širitev prodajnega asortimana, vsekakor pa ne moremo mimo dejstva, da se je tudi podjetje AS Domžale v Sloveniji močno potrudilo pri promociji te znamke. Nenazadnje so lani otvorili nov prodajni salon in s tem znamko postavilo na precej višji nivo v primerjavi s prodajnimi aktivnostmi iz preteklosti.

»Porast od leta 2015 naprej je dosežen tudi po zaslugi družine Scrambler, ki se za sezono 2018 dodatno širi z modelom Scrambler 1100, v kar 3 verzijah. Audi, kot lastnik Ducatija, je po letu 2012 poskrbel za kakovost na vseh področjih. Tudi servisni intervali so se zato podaljšali in strošek lastništva se je bistveno zmanjšal. Obenem pa so v svojih izdelkih uspeli ohraniti pristno italijansko strast, ki se občuti, vidi in sliši,« pove Petkovšek in dodaja, da se kot zastopnik znamke nadvse trudijo ugoditi pričakovanjem kupcev ter dobavitelja, tako pri prodaji kot pri poprodaji. Izpostavlja tudi dejstvo, da celotna ekipa v podjetju diha z znamko, kar stranke nedvomno občutijo. 

Glede na dejstvo, da so pred kratkim v prodajni salon v Trzinu že dobili najnovejšo cestno zverino z oznako Panigale V4, nas je zanimalo ali se je pri njih že javil potencialni kupec. »Zanimanje je precejšnje in tudi pričakovano. Do danes smo prejeli že 7 naročil za novi Panigale V4, od tega 2 za prestižno izvedbo Speciale iz omejene serije. Lahko trdimo, da je s tem modelom Ducati postavil merilo za super športne motocikle,« še pove Petkovšek, ki že zdaj napoveduje spomladanski dogodek otvoritve sezone, kjer bodo pokazali vse kar imajo v svojem prodajnem programu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
etilometer
Duče je pa duče to je pa res mojstrovina na dveh kolesih svaka čast Italijanom kapo dol.
13.1.2018 19:03:29

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija