%> Ivano Beggio (1944 - 2018) - Slovo očeta Aprilie | Avtomanija - Najhitrejša avtomobilska stran
Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
motonovice   |   Ivano Beggio (1944 - 2018)
Slovo očeta Aprilie
V 74. letu starosti je umrl Ivano Beggio, oče znamke Aprilia.
Artur Švarc
13. marec 2018 | 12:41:41

Že kot otrok se je zapisal motociklom in je pomagal očetu Albertu v majhni delavnici z imenom Aprilia v Noaleju v Benečiji pri izdelavi koles. 1968 je prevzel očetov posel in začel proizvodnjo motociklov in skuterjev, 1975 je izdelal prvi dirkalnik, ki je če z dve leti osvojil tudi prve naslove v italijanskem prvenstvu. Posel se je v osemdesetih razcvetel, najprej z motocikli z majhno kubaturo, potem pa so sledili tudi drugi močnejši in estetski primerki. Tako je 1998 prišla slovita Aprilia RSV Mille, ki je postala motocikel leta 1999. Leto pozneje so prevzeli znamki Moto Guzzi in Laverda. Potem, ko se je umaknil s čela podjetja, je Beggio podjetje prodal Piaggiu, vseeno pa je ostal kot častni predsednik podjetja do upokojitve 2006.

Z Aprilio so svojo dirkaško pot začeli tudi Biaggi in Rossi in cela serija vrhunskih inženirjev. Beggio je imel tudi dva viteška naslova in cel kup drugih priznanj.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija