Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Prenovili muzej legendarnih Vesp
Če vas kdaj zanese v Toskano, se je vredno ustaviti v Pontederi in poiskati Piaggiov muzej, kjer je na novo razstavljena izjemno pestra zgodovina najbolj znanih skuterjev na svetu.
Peter Pirkovič Piaggio
30. april 2018 | 11:37:12

Vespe veljajo za nekakšen začetek oranja ledine na področju skuterjev in kot taki se še danes držijo istega recepta. Seveda, se je takrat pisala drugačna zgodovina in povsem druge zgodbe, ki so zaznamovale življenja ljudi. V osrčju mesta Pontedera, ki je tudi rojstno mesto Vesp, je že leta 2000 nastal muzej teh dvokolesnikov, po 18 letih in 600 tisoč obiskovalcih, pa je bil čas, da tega malce preuredijo. 

Tako so pred nekaj dnevi slovesno otvorili prenovljeno izdajo muzeja, kjer je na 5000 kvadratnih metrih razstavljenih 250 primerkov 72 let dolge zgodovine. Namreč, prvi primerek izdelali 23.aprila leta 1946. Obiskovalec bo tako, poleg bogate zbirke Vesp, lahko občudoval kaj so pri Piaggu počeli za vojaško in železniško industrijo, prav tako ne bo manjkala kolekcija Piaggiev na tri in štiri kolesa (Ape, Porter, mopedi), obenem niso pozabili niti znamke Aprilia, Gilera in Moto Guzzi, ki se skupaj pohvalijo z 104 svetovnimi naslovi na različnih tekmovanjih, od Supermota, MotoGP-ja, Triala do SBK-ja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija