Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
motonovice   |   BMW Motorrad Concept 9Cento
Bavarska seksi atrakcija na dveh kolesih le kot študija
Na letošnjem srečanju najzanimivejših avtomobilskih kreacij, so Nemci na ogled poslali študijo, ki ima nekaj italijanskega pridiha v oznaki.
Peter Pirkovič
28. maj 2018 | 11:04:21

Na Concorso d’Eleganza Villa d’Este so zbranim obiskovalcem pokazali študijo 9Cento oziroma 900 (pog. Novečento), ki predstavlja popolno uravnoteženost udobja, zmogljivosti in užitka pri vožnji. Seveda, najpomembneje v tem primeru je zunanja oblika, kjer je potrebno oblikovalski ekipi sneti klobuk, a je hkrati morda tudi žalostno, da ta moderna interpretacija motocikla verjetno ne bo ugledala serijske proizvodnje. 

 

Za pogon so vzeli tehniko iz modela F800 GS, morda s tehničnega vidika je pomembno tudi dejstvo, da je oklep v celoti izdelan iz ojačane plastike iz ogljikovih vlaken, ki posledično prinaša tudi nižjo težo, dodatno pa 9Cento nosi še LED tehniko osvetljevanja. Še ena zanimivost, ki jo prinaša študija. Ker gre za nekakšno mešanico caferacerja in turing motorja, so pri BMW-ju za uporabnike izdelali tudi dve različici motorističnih jaken iz kombinacije usnja in kevlarja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Se eden moped z nosom insekta...groza. streetfighter stil je prezivet, zakaj to se sploh propagirajo. S temi zadnjimi vilicami bi pa lahko komot gres na ami burn-out tekmo. Bljek
28.5.2018 23:45:45

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija