Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
motonovice   |   Filmi
Po 30 letih Ninja ostaja v Top Gunu
Te dni se je začelo snemanje nadaljevanja legendarnega Top Guna, ki se bo spet začel s Kawasakijem.
Artur Švarc
6. junij 2018 | 9:04:04

Motor, ki ga je v Top Gunu vozil Pete Mitchell alias Maverick, je bil prva izvedba Kawasakija Ninje, natančneje GPz900R.

Film Top Gun: Maverick, ki za zdaj uspešno skriva zgodbo, prihaja v kinematografe prihodnje leto julija, prve kadre pa so naredili tako kot se je začel film iz 1986, ko Maverick (Tom Cruise, seveda) ob stezi divja brez čelade. Na prvi genraciji Ninje, se razume, z njim pa se še nekajkrat pojavi v filmu, tudi ko gre do Kelly McGillis in z njim leti čez klance po ulici.

Cruise je v naslednjih filmih večkrat sam vozil motocikle, predvsem v Mission: Ipossible jih je bilo na tone, vključno z BMW S1000 RR in Triumphom Speed Triple.

V prvih kadrih, ki so jih posneli te dni, se Cruise spet vozi na Kawasakiju, tokrat je to H2R z litrskim prisilno polnjenim motorjem z 230 KW (313 KM), ki do stotoice poleti v manj kot treh sekundah.

No, ekipa, ki stoji za nadaljevanjem, je ista kot pred 32 leti, Bruckheimer kot producent in Kosinski kot režiser. Kosinski je lani jeseni povedl, da ne gre za remake ampak nadaljevanje zgodbe -  za zdaj sta v uradnih informacijah omenjana le Cruise in Val Kilmer kot Iceman (je pa vprašanje, koliko to drži, saj je Kilmer precej bolan). Crusieov lik je zdaj inštruktor v šoli Top Gun, kjer se bo ukvarjal s svojimi nasledniki.

No, glasbo so spet zaupali Faltermayerju in tako lahko pričakujete novo čarovnijo s Stevieom Stevensom na krilu letala. Tokrat to ne bo F-14 Tomcat, ki je upokojen že več kot deset let, pač pa F/A-18 SuperHornet, kar je na uradni fotografiji pred dnevi na svojem Twitterju razkril Cruise sam.

In seveda, hitrih strojev, vključno z Ninjo, ne bo manjkalo, za nostalgike pa še legandarni slogan: »I feel need. Need for speed!«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
aichi
Addon: tip je zdaj inštruktor in se ukvarja s pilotko, ko jo igra Cobie Smulders (How I met your mother) - tako na letalski kot leteči način
6.6.2018 9:12:47
Mitja Bonča
Uuu, to bo treba gledat. Enka je legendarna skoraj v vseh pogledih. Upam, samo da bodo sami dog fight-i bolje predstavljeni, ker to je bila šibka točka enke.
6.6.2018 14:09:34
aichi
ja, cruise je bil v luftu 3x in vsakič je kozlal ko piksna
6.6.2018 14:50:27
matjazh
ta nadaljevanja in remaki so v 92.69% večinoma katastrofe, ki se šlepajo na slavo predhodnika....
6.6.2018 23:56:42
aichi
ja, razen če je zgodba drugačna, recimo serja Cobra Kai kot nadaljevanje Karate Kida je s z zgodbo in liki nekaj nepojmljivega, ocena na IMDB je mesec dni po izidu, ko se izkašljajo tudi hejterji, še vedno 9.0. Sam sem serijo pogledal v enem dnevu, tako odlično je narejena. In ne dvomim, da bodo Bruckheimer, Kosinski, Cruise in ostali naredli dober film, upam le na realne posnetke letenja, ne kake CGI.
7.6.2018 8:28:09

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija