Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
motonovice   |   Motorist
Policisti pri Sežani z blokado ujeli cestnega divjaka
31-letni Ljubljančan je s svojim motociklom postavljal hitrostne rekorde, a so ga policisti po več kot 30 kilometrih zasledovanja vendarle zaustavili. Objavljamo delček zasledovanja.
Uredništvo
23. julij 2018 | 15:56:22

Začelo se je na avtocesti pri počivališču Studenec, ko sta policista v civilnem službenem vozilu, opremljenim s s sistemom Provida,  opazila motocikel brez registrske tablice in ga skušala zaustaviti. A neuspešno. Motorist se na znake policistov ni odzval in pospešil na več kot 220 kilometrov na uro. Nato je zapeljal na izvoz Senožeče na regionalno cesto, kjer je s povečano hitrostjo vožnjo nadaljeval proti Sežani. 

Policista sta na relaciji Senadole-Štorje s hitrostjo več kot 210 kilometrov na uro sledila motoristu in ga ponovno zaustavljala, vendar slednji njunih znakov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo vožnjo nadaljeval do vasi Dane pri Sežani. Tam je zapeljal na zasebno parkirišče, kjer sta patrulji postaje prometne policije Koper in policijske postaje Sežana postavili blokadno mesto. Motorist je zapeljal na zasebno parkirišče in imel namen pobegniti, vendar mu na ograjenem parkirišču to ni uspelo.

Policisti so preko policijskih evidenc potrdili identiteto voznika. Gre za 31-letnega Ljubljančana, ki je pri sebi imel le prometno dovoljene motornega kolesa, registrske tablice pa je namenoma pustil doma.

Ljubljančan je prekoračil omejitev hitrosti na cesti izven naselja za 87 kilometrov na uro. Zaradi tega so mu izrekli ukrep prepovedi vožnje, dokler sodnik za prekrške ne odloči o odvzemu vozniškega dovoljenja. Za omenjeno prekoračitev je namreč predpisana globa 1200 evrov in 18 kazenskih točk, kar pomeni odvzem vozniškega dovoljenja. Na kraju so mu policisti odvzeli prometno dovoljenje, vozilo pa izločili iz prometa. A poleg kazni, ki jo mu bo izrekel sodnik, so mu na licu mesta policisti spisali še za 1890 evrov globe za različne prekrške (prekoračitev hitrosti na avtocesti, predelave na vozilu, nehomologirane pnevmatike za cestno uporabo, na motociklu ni imel nameščenih smernikov in registrske tablice in ni  upošteval znakov policistov).

Posted by policijaKP
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija