Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Prva serijska čelada z vgrajeno klimatsko napravo
Mnogi so razmišljali, a nekdo je idejo končno pripeljal do točke, ko je ta postala realnost. S tem projektom se lahko zdaj pohvalijo pri podjetju Feher.
Peter Pirkovič
27. avgust 2018 | 11:37:27

Visoke poletne temperature motoristom v polni bojni opremi niso najbolj naklonjene. A varnost je kakopak na prvem mestu. Pod čelado se nemalokrat temperatura nevarno stopnjuje, a jo motoristi obvladujemo z odpiranjem vizirja. No, pri podjetju Feher so poskrbeli, da bo motoristova glava ves čas ohranjala primerno temperaturo, saj so izdelali prvo čelado s klimatsko napravo. 

Klimatski sistem, ki ga poganja elektrika iz motocikla, je v bistvu tehnologija, ki jo uporabljajo pri Rolls-Royceu in General Motorsu za hlajenje sedežev, kar pomeni, da ne gre za neko vrsto pihanja zraka skozi lopute, pač pa ohlajanje celotne čelade. Sistem omogoča, da je temperaturna razlika med zunanjostjo in čelado kar 15 stopinj, oziroma toliko kolikor si prednastavi uporabnik.

Teža celotne čelade znaša 1450 gramov, cena nje pa znaša 599 ameriških dolarjev.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Jože
Bo zanimivo, jaz bi dobil tak glavobol, da se ga ne bi znebil naslednje 3 dni. Vroče telo in hladna glava... Običajno si prej želimo drugače, da bi nam obleke kaj hladilo...
28.8.2018 0:37:04

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija