Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
motonovice   |   Pilotni projekt
BMW-jev motocikel, ki se zna peljati brez voznika
Tako kot v avtomobilski industriji, tudi v motociklistično sfero prihajajo tehnološko napredne rešitve, ki bodo nekoč morda spremenile način vožnje in dojemanja motocikla. Po tihem upamo, da je ta čas še zelo daleč.
Peter Pirkovič BMW
12. september 2018 | 12:04:38

Pri BMW-ju so pred nekaj dnevi opravili prvo preskusno vožnjo modela R1200GS, ki ga ni upravljal voznik, pač pa umetna inteligenca. Gre za pilotni projekt, ki je zadnji dve leti nastajal za tesno zaprtimi vrati razvojnega oddelka BMW Motorrad, a zdaj, ko je ta dosegel določeno razvojno fazo, so se odločili, da z javnostjo delijo prve rezultate. Za zdaj je pri tem projektu, ki ga vodi inženir Stefan Hans, govora le o zbiranju podatkov na področju aktivne varnosti in razumevanju dinamike vožnje, vse to pa bi lahko nekoč pomagalo vozniku, saj bi sistem lahko vnaprej predvideval določeno nevarnost med vožnjo in jo sporočil vozniku, oziroma bi motocikel lahko tudi samodejno odreagiral. Vsekakor pa ni namen, da bi uporabniku motocikla ponudili sistem samostojne vožnje, kot ga poznamo pri avtomobilih.

YOUTUBE_S0fA0D3OIXU,YOUTUBE_4JlYE6nSNJI

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija