Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
motonovice   |   Predčasno
Novi BMW R1250 GS na uvodnih kilometrih v Posočju
Motocikel bi morali predstaviti šele na salonu prihodnji mesec, a je Bavarcem eden od promocijskih videoposnetkov ušel izpod nadzora in se razširil po medmrežju.
Peter Pirkovič BMW
17. september 2018 | 0:07:00

Na omenjenem posnetku je na kratko opaziti novo zunanjo podobo, ki sicer ohranja znane oblikovalske smernice, z nekaj novimi zamisli, a bolj kot to, bo mnoge zanimala tehnika. Novi R1250 GS ima vgrajen nov bokserski 1250-kubični pogon s tehniko spremenljivega krmiljenja ventilov Shiftcam. Delovanje slednjega je podrobno predstavljeno v pripetem posnetku, kjer Bavarci razkrivajo tudi dejstvo, da ima agregat dodatnih 11 konjev več kot aktualni model. Skupno torej 136 konjev.

Če gre verjeti podatkom, je klasični model zmožen dosegati najvišjo hitrost pri 219 km/h, medtem ko je izvedba Adventure malenkost počasnejša (212,5 km/h), hkrati pa viri blizu proizvajalca navajajo, da ima nova izdaja za 5 mm krajšo medosno razdaljo in za pet kilogramov več dodatka pri skupni teži. 

A za uradne podatke, velja počakati oktobrski Intermot v Kolnu, kjer se bo ta motocikel prvič predstavil širši javnosti. O lokaciji snemanja najnovejšega videa pa tudi ni potrebno posebej razpredati. Slovenija, kakopak.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija