Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
motonovice   |   Suzuki Katana
Retro stil pomešan s sodobnim pristopom
Prihodnje leto bo brez dvoma vroče na motociklističnem področju, saj je letošnji salon v Kolnu napovedal prihod kar nekaj vrhunskih izdelkov. Eden teh je tudi obujena Suzukijeva Katana, ki se je lani v Milanu predstavila še kot študija, zdaj pa v serijski podobi napoveduje skorajšnji prihod na tržišče.
Peter Pirkovič
4. oktober 2018 | 13:43:37

A zgodba motocikla z oznako Katana, ki se povezuje z znanim japonskim mečem, sega v leto 1981, ko na ceste pripeljejo prvi primerki tega motorja. Očitno je bila želja po ponovni obuditvi tega motocikla tako velika, da so se Suzukijevi možje pogledali v preteklosti in z nekaj sorodnega oblikovanja uspeli pred javnost postaviti brez dvoma odličen dvokolesnik. 

Tega poganja litrski vrstni štirivaljnik s 110 kilovati moči pri 10.000 vrtljajih, hkrati pa ta razvija še 108 Nm navora pri 9500 vrtljajih. Skratka, dovolj za adrenalinske užitke. Suzukijev nagec bo serijsko opremljen s sistemom TCS (Traction Control Sistem), z LED osvetlitvijo, z zavornim sistemom Brembo, okvir je povsem iz aluminija, medtem ko je sedež  na višini 825 milimetrov. Prodaja se začne prihodnjo pomlad.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Podobna formula kot pri Kawasakiju Z900 RS, s tem da je tu osnova GSX 1000S. Vsekakor pa dobrodošla novica po letih motociklih, ki izgledajo kot "manga insekti". Upam, da se s Katano zaključuje obdobje "Street-figherjev" - stil, kateri meni in starejšim navdušencem nad motocikli nikakor ne sede.
4.10.2018 14:08:50

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija