Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
motonovice   |   Qooder
Namesto avtomobila je dobra izbira morda tudi Qooder
Podjetje Špan iz Brezovice je svoj prodajni program motociklov obogatila z nadaljevanjem zgodbe štirikolesnega maksi skuterja. Po Quadru4 zdaj prihaja Qooder. Ker nima prave konkurence, se najbližje vidijo s 500-kubičnim Piaggovim MP3, cena zanj pa bo v začetni fazi znašala nekaj več kot deset tisoč evrov.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
8. oktober 2018 | 7:00:29

Odgovor na vprašanje, zakaj štiri kolesa, je bil bolj ali manj jasen. Ker so prvi na svetu. Tako pravi predstavnik švicarskega podjetja Quadro, ki je poleg trikolesnega  maksi skuterja, že pred časom razvijalo idejo štirikolesnega maksi skuterja. Najprej je bil Quadro4, zdaj pa se je kupcem predstavilo še nadaljevanje te ideje v obliki svežega izdelka. Qooder je izpeljanka besed Quadro in Scooter, a bolj zanimivo je dejstvo, da ta po uradni homologaciji še vedno spada med trikolesne skuterje in to za to, ker razmak zadnjih dveh koles ni širši od zakonsko določenih 46 centimetrov (Qooder ima 45 cm). In ja tudi tega je mogoče voziti z vozniškim dovoljenjem B kategorije in z nekaj motorističnimi izkušnjami, čeprav pri proizvajalcu pravijo, da je na cesti stoodostno stabilen, tudi pri nagibu 45 stopinj in če le ne precenimo fizikalnih zakonov. Kratka vožnja po okoliških zavitih cestah to potrjuje, a vseeno se je potrebno navaditi na drugačen način vožnje kot pri klasičnem skuterju.

Opremljen s 400-kubičnim vodno hlajenim agregatom, ki zmore razvijati 23,8 kilovata moči, bo 281 kilogramov težak Qooder spodoben sopotnik za tiste, ki v tej obliki motociklizma prednost dajejo nezahtevnemu uživaškemu stilu vožnje. Posredno o tem govori tudi podatek o najvišji izmerjeni hitrosti, ki po tovarniških podatkih znaša samo 125 km/h, a dejansko gre malenkost več. Pogon je prek jermenov speljan na zadnja kolesa, med kolesi je zanimivo speljan izpušni sistem, 14-litrska posoda za gorivo pa bo zagotavljala za nekaj več kot 300 kilometrov dosega. Švicarji zagotavljajo, da je ta štirikolesnik nared tudi za terenske podvige, kajti za primerno obnašanje skrbi posebno hidravlično vzmetenje HTS, v kratkem pa naj bi skupaj z Michelinom razvili prav poseben tip zimske gume, da bo ta na voljo za vožnjo skozi vse leto. V velemestih kot so Pariz, Rim, Milan in drugi, so skuterji v velikem porastu, saj jih uporabniki vozijo ne glede na temperaturo. Dovolj je le primerna obleka, rokavice in posebno pokrivalo čez noge, z njim pa se lahko izogneš kolonam in z lahkoto najdeš primerno parkirno mesto. Omembe vredno je dejstvo, da ima ta vgrajeno posebno mehansko ročno zavoro, medtem ko ročica pod krmilom skrbi, da ta ohrani primeren nagib na mestu, zato ta ne potrebuje stranskega ali centralnega stojala. V primeru, da je to v uporabi, motorna elektronika ne dovoli speljevanja.

Na voljo v več različnih barvah in s številnimi dodatki za udobje in varnost, bo pri nas iskal predvsem moško populacijo, starih preko 40 let, tudi zato, ker ni med najcenejšimi. Lahko se bodo v njem prepoznali tudi mestni redarji ali policisti. V Italiji jih na primer vozijo karabinjerji. med njimi tudi pripadniki  Akcijska cena trenutno znaša 10.490€ in ker se zavedajo, da Slovenija ni prava meka za maksi skuteriste, bo letni načrt temu primerno velik. 10 primerkov v polnem koledarskem letu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Saj je fora, ampak, predrago in prešvoh. Dražje vzdrževanje (obese, 4x gume, vsaka vsaj 100 evra), za ta denar dobiš spodoben manjši nov avto. Kako je sploh lahko cena primerljiva avtu? Tukaj je očitno zaslužek velik. No, pri vseh motorjih je več ali manj podobno.
8.10.2018 11:14:30
matt0
To je za tiste, ki dosežejo "ta drugo" krizo let, pa se ne spravijo več na motor ali v kabrioleta
8.10.2018 13:09:07

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija