Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
motonovice   |   Raziskava
Med motoristi je skoraj 20 odstotkov žensk
Najnovejša ameriška raziskava Motorcycle Industry Council je pokazala, da ženske čedalje bolj posegajo po dvokolesnikih, čeprav je bil še desetletje nazaj precej moška dejavnost. Vsak peti motocikel naj bi bil v lasti predstavnice nežnejšega spola.
Peter Pirkovič MIC
8. december 2018 | 13:24:19

Omenjena raziskava je nastala na vzorcu 2472 anketirancev oziroma motoristov, ki je pokazala zanimive rezultate v korist žensk.  Po zadnjih podatkih je v povprečju 19 odstotkov (leta 2009 šele  10 odstotkov) motoristk oziroma so te lastnice dvokolesnika, a zanimivo je dejstvo, da precej narašča zanimanje za motocikle pri generaciji X (rojeni med 1960 in 1980), najbolj pa se je odstotek ženskih predstavnic dvignil v tako imenovani generaciji Y (1980-2000). V tem primeru naj bi bilo kar četrtina žensk motoristk. 66 odstotkov teh pravi, da so se za nakup motocikla odločile predvsem zaradi dejstva, ker imajo njihovi bližnji (družina in prijatelji) pozitiven odnos do tega prevoznega sredstva.

Raziskava je postregla tudi s podatkom, da ženske v povprečju na leto za  vzdrževanje motocikla zapravijo 574 ameriških dolarjev (gume, servisi, nadomestni deli..), medtem ko moški potrošijo le 497 dolarjev.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija