Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
motonovice   |   Govorice
Bo KTM postal novi lastnik Ducatija?
Pred dvema letoma je kazalo, da bi utegnili pri Audiju, zaradi rezanja stroškov, prodati Ducati, a so si kasneje premislili. Tudi v vmesnem času je bilo tu in tam slišati podobne namige, a pravega kupca ni bilo na obzorju. No, zdaj so svoje zanimanje za Ducati zelo konkretno nakazali Avstrijci.
Peter Pirkovič Ducati
17. december 2018 | 10:03:03

V nedavnem intervjuju za SpeedWeek je šef KTM-a, Stefan Pierer, povedal, da bi jih Ducati kot znamka zelo zanimala in da bi bili pripravljeni se pogajati z Audijevimi možmi.

»Audi bo morda kmalu imel na seznamu druge prioritete, na račun dizelskega in elektro pogona. Ducati je kot Ferrari v motociklistični industriji. Seveda, imeti takšno znamko pod svojo streho, bi bilo precej interesantno,« pove Pierer.

Intervju v katerem prvi mož KTM-a zelo resno namiguje o morebitnem nakupu Ducatija, je hkrati tudi jasen signal indijskim lastnikom (Bajaj Auto), ki ima v lasti nekaj več kot 47 odstotkov KTM-a, ti pa si menda zelo želijo, da bi pod svojo streho dobili znamko Triumph. A Piererju se ta ideja ne zdi dobra, zato bo vse sile usmeril v morebitni nakup italijanskega dragulja.

»Z Ducatijem imam od nekdaj zelo čustven odnos. To je znamka o kateri se ne razpravlja in je hkrati edina blagovna znamka, ki nam bi bila všeč. MV Agusta je premajhna,« dodaja Pierer.

KTM bo letos leto končal v pozitivnih številkah, saj bodo skupno prodali več kot 265 tisoč motociklov, obenem pa se že nekaj časa želijo širiti s ponudbo znamk, tudi zaradi dejstva, da bi spodkopali pretirano moč japonskih znamk. KTM ima v lasti še znamke Husaberg, Husqvarna in WP.

In kaj pravijo pri koncernu VW? Uradno je še vedno, da Ducati ni naprodaj, a je šef VW-ja, Herbert Diess, nedavno povedal, da za Ducati obstajajo dve poti. Ali zanj najdejo pot, ki bo imela za posledico še višjo prodajo in več dobička, ali pa se zanj najde novega lastnika. Leta 2011 so zanj plačali nekaj več kot 700 milijonov evrov, zdaj bi ta znamka bila vredna še enkrat toliko. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija