Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Lastnik bo lahko v celoti nadziral servis svojega BMW-ja
Lastnik bo lahko v celoti nadziral servis svojega BMW-ja
Pri BMW-ju z novo pridobitvijo želijo spreminjati ustaljene navade servisnih storitev, zato so pri grosupeljskem trgovcu Avtoval odprli nov koncept servisne delavnice, ki je prva tovrstna v regiji in bo hkrati služila kot izhodišče vsem ostalim.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
8. april 2019 | 6:35:43

Tako kot se pri motociklizmu precej hitro odvijajo spremembe, bi se morale v podobnem ritmu stopnjevati tudi v poprodaji. A temu velikokrat ni tako. Ko lastnik oziroma uporabnik pripelje na servis svoj motocikel, tega prevzame servisni sprejemnik, ga je odpelje v servisno delavnico, kjer v večini primerov uporabnikom ne dovolijo vstopa. 

No, Bavarci so se leta 2017 odločili, da bodo spremenili te navade in predstavili so drugačen koncept servisne točke. Za implementacijo novega načina razmišljanja se je skupaj z BMW lotil tudi grosupeljski Avtoval, ki je tik ob prodajnem salonu BMW, izpraznjen del stavbe, v velikosti 120 kvadratnih metrov, spremenil v tako imenovano motoristično delavnico prihodnosti. Gre obenem za prvi takšen koncept, na kateremu se bodo po potrebi učili BMW-jevi trgovci iz Avstrije, Češke, Slovaške, Romunije, Bolgarije in Grčije. Namreč, nihče od teh še nima novodobne mehanične delavnice, kar je hkrati pohvala za slovenskega zastopnika.

Kot pravi Samo Trpin, ki je pri BMW-ju odgovoren za motociklistični del ponudbe, namen tega koncepta je, da je lastnik ves čas prisoten med servisno storitvijo, ob tem lahko komunicira z mehanikom in se z njim posvetuje. A vendar je s posebno črto ločen del, kjer se v tem času zadržuje lastnik (temu je namenjena udobna namestitev in pogostitev). Skratka, nov koncept servisne delavnice, je, da stranka doživi novo izkušnjo in da je celoten postopek servisa, popravila ali menjave dela transparenten.

Servis za boksersko gnan BMW, ki spada med najbolj priljubljene po prodaji, v povprečju stane 180 evrov. Servisni intervali zanj so določeni na 10 tisoč prevoženih kilometrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija