Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
motonovice   |   Dobrodelnost nemških motoristov
6 tisočakov za nakup opreme za najmlajše paciente
Skupina nemških motoristov, ki deluje pod okriljem Eurobiker Charity, je v letošnjem letu za novo donacijo izbrala Slovenijo. Povezovanje s slovenskim klubom BMW motociklov jih je pripeljalo do Klinike za otolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo UKC Ljubljana.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
21. junij 2019 | 6:51:16

Omenjeni gospodje, ki ob uživanju v vožnji z motocikli obiskujejo številne države po Evropi, v sklopu njihovega delovanja vsako leto izberejo in obiščejo eno od srednje oziroma vzhodno evropskih držav, z namenom, da eni od bolnišnic podarijo nekaj zbranega denarja.  

Samo Trpin, BMW Motorrad Slovenija (levo), in dr. Jure Urbančič (desno), vodja poliklinične dejavnosti na ORL UKC Ljubljana.

»Vsako leto zbiramo denar po klubih. Nekaj smo dodali še iz naše rezerve,” je ob predaji donacije povedal Rolf Harpprecht iz Eurobiker Charity, ki je skupaj z nekaj kolegi motoristi UKC-ju predal donacijo v višini 6 tisoč evrov, s pomočjo katere bodo kupili povsem nov sialendoskop. Kot je povedal Harpprecht, jih veseli, da bo šel denar za pomoč pri oskrbi otrok.

Glavna vez z Eurobiker Charity sta bila Samo Trpin, predstavnik BMW Motorrad Slovenija, in Marijan Božič, predsednik BMW Motorrad kluba, ki sta se pred dobre pol leta, ko je ideja o donaciji dozorela, povezala z dr. Juretom Urbančičem, motoristom in vodjo poliklinične dejavnosti na ORL. Prav Urbančič skupaj s svojimi zdravniškimi kolegi omenjeno opremo uporabljajo pri sialendoskopiji. Slednja se izvaja predvsem z namenom zdravljenja zastojne bolezni žlez slinavk, ki je najpogosteje posledica tvorbe kamnov ali nastajanja zožitev v slinovodih. Z uporabo tega pripomočka se je izkazalo, da s takšnimi operacijami na kliniki ORL učinkovito izboljšajo kakovost življenja bolnikom in dolgoročno odpravljajo težave s slinovodi. Od leta 2011 so diagnostično obdelali več kot 400 bolnikov z nepojasnjenim otekanjem žlez slinavk in se pri 304 izmed njih odločili za sialendoskopijo oziroma sialendoskopsko vodeno operacijo. 

Predstavniki ORL-ja pri UKC so skupini motoristov omenjeni poseg podrobno predstavili. V video zapisu ga delimo tudi mi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija